Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję

Kuchnia

Przepisy

2503. Sałatka wiosenna


Przepis pochodzi z książeczki "Jaja w roli głównej" Hanny Szymanderskiej i jest również naszą propozycją przygotowaną w ramach akcji "Wielkanocne Smaki", którą zorganizowała już po raz trzeci Mirabelka.



Sałatka wiosenna
SKŁADNIKI: 4 jajka ugotowane na twardo, ogórek, po pęczku rzodkiewek i szczypiorku, 2 łyżki gęstego majonezu, szklanka jogurtu lub kefiru, łyżka soku z cytryny, 3 łyżki posiekanej rzeżuchy, cukier, sól, pieprz.

SPOSÓB WYKONANIA: Wymieszać jogurt z majonezem, sokiem z cytryny, solą, pieprzem i szczyptą cukru, lekko schłodzić. Ogórek pokroić w kostkę, szczypiorek posiekać, rzodkiewki pokroić w plasterki. 3 jajka pokroić w plastry. W salaterce układać warstwami jajka, rzodkiewki i ogórki, przesypując szczypiorkiem. Polać sosem. Delikatnie wymieszać, posypać rzeżuchą, udekorować ćwiartkami jajek i połówkami rzodkiewek.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation